Tridnevno potovanje s starimi traktorji na Kolpo

Sedem članov društva Stari traktor Moste s spremljevalno ekipo se je odpravilo na tridnevno »odpravo« v Belo krajino med bele breze in belo oblečena dekleta, med prijazne ljudi, ki vedo, da so turizem ljudje, pa še člani »Prifarskih muzikantov« so pristavili svoje povabilo.


Pred odhodom


Načrt poti

Prvi dan so se najprej ustavili v Grosupljah v gostilni Goršič, kjer jih je sprejel in pogosti lastnik Ježe Goršič.


Grosuplje


Gasilska Grosuplje

Prevozili so pot po dolini Krke, mimo Semiča in Črnomlja in prečkali celo mejo s Hrvaško, kjer so si v gostišču v vasi Bosiljevo pogasili žejo.


Žužemberk

 


Žužemberk

 


Črnomelj


Na meji


Boslijevo


Sobivanje


Vodja poti

 

Po povratku »nastanitev« v kampu »Kolpa« v Vinici.


Kamp Kolpa


Kamp Kolpa - jutro drugi dan


Kolpa

V petek so svojo pot posvetili spoznavanju vasi ob mejni reki Kolpi in njenih ljudi. Imeli so kar nekaj »obveznih postankov. 

Kolpa


Breze

V Sodevcih so se ustavili na kmečkem turizmu, v gostišču so morali zamenjati hladilno tekočino v strojih in voznikih in so se ustavili v gostišču Kanu v Kotu ob Kolpi, kosilo pa jih je čakalo na kmečkem turizmu v Prelesju.


Turizem na vasi Sodevci

     


Turiizem na vasi


Srečanje


Kanu


Prelesje - turistična kmetija Madronič. 


Prelesje - turistična kmetija Madronič

Potegnili so še do vasi Dol, kjer so si na kmečkem turizmu privoščili »kavbojsko popotno« prenočišče.


Dol

 


Dol - turistična kmetija Majerle 

Nekaj jih je prespalo v šotorih, tudi na seniku je bilo prostora za nekaj utrujencev, en sam pa si je privoščil enosobno prenočišče – v lastnem osebnem avtomobilu.


Zajtrk


Pred odhodom


Še fotografiranje


Odhod

Končna postaja v soboto pa je bila pri Fari pri Kostelu, kjer so en dan prej slovesno praznovali 600 let svoje fare. Maševal je slovenski kardinal Franc Rode. Prisrčno so  jih sprejeli na Liščevi domačiji, pozdravilo pa jih tudi nekaj članov priznanih »Prifarskih muzikantov«. Ni odveč omeniti, da je bivša pevka tega ansambla poročena v Mostah.


Pri Liščevih v Fari

Obisk pri Liščevih je mineval prehitro, tudi Kolpa je bila primerna za kopanje.


 

Še pravočasno so se odpravili proti domu mimo Kočevja in Ribnice in nato prijeten izlet končali že skoraj doma – v znanem gostišču Pr Jaskov Met v Trzinu.


Pr Jakov Met


Pr Jakov Met

S seboj so prinesli obilo lepih vtisov o pokrajini ob Kolpi, predvsem pa o njenih ljudeh, s katerimi so se srečevali in z njimi preživeli veliko lepih trenutkov.

Tone Ogorevc  


<< Nazaj