S starimi traktorji iz južne Bavarske v Moste

Dvanajst ljubiteljev starih traktorjev je s svojimi obnovljenimi starodobniki 13. junija 2012 odšlo iz mesta Hausen iz južne Bavarske, Nemčija, na 10 dni dolgo potovanje. Pot jih je vodila najprej mimo Salzburga do mesta St. Gilgen ob jezeru Wolfgang, potem do vasi Mauterndorf v osrednji Avstriji in od tam do vasice St. Egyden v pokrajini Salzburg. V treh dneh so tako prevozili 396 km. Četrti dan potovanja so prevozili 101 km in se ustavili v Kamniku, kjer so tudi prespali. V nedeljo 18. junija so bil gostje društva Stari traktor Moste. Dopoldne so jih pred trgovino Tuš v Mostah člani društva sprejeli s harmoniko in narodnimi nošami.

Sledilo je kosilo v gostilni Pri Olgi in po kosilu panoramsko - razgledna vožnja na Dobeno in po okoliških vase. 

Gostje iz Bavarske so se vidno zadovoljni zvečer odpravili spet v Kamnik, kjer so prespali. Naslednji dan so nadaljevali s potovanjem proti Bovcu, kjer so tudi prespali, potem pa naprej v smer Bavarske. V desetih dneh so prevozili skupaj 1300 km.

V foto in video galeriji si lahko ogledate kako je bilo na sprejemu v Mostah, originalno poročilo o poteku celotnega potovanja pa si lahko ogledate v spodnjem prispevku.

/userfiles/files/Slowenienfahrt_2012.pdf


<< Nazaj