Potovanje s starimi traktorji po Novi Zelandiji

Aussie potovanje s starimi traktorji okrog celotnega južnega otoka na Novi Zelandiji v podporo otrokom z rakom.

Deset ogromih oranžnih traktorjev Chamberlain 9G so poslali čez Tasmanijo, da sodeluje v klasični Aussie pustolovščini po Južnem otoku na Novi Zelandiji in s tem bodo zbirali tudi denar za otroke z rakom na Novi Zelandiji .

Restavrirani traktorji, ki so vsi izdelani v 60 letih prejšnjega stoletja se bodo odpravili na zelo nenavadno potovanje okrog celotnega Južnem otoka, ki ga organizira neustrašna skupina Avstralcev iz traktorskega kluba Chamberlain 9G  iz Zahodne Avstralije.


Barry Daley, Ross Smith, Barry O’Neill, Des Maher in Wheatlands Machinery Museum president John Davies

Traktorji so prišli iz Sydneya in Fremantleja in prispeli ta teden v Lyttleton. Potovanje okoli celotnega Južnem otoku se začne v Christchurchu v  sredo 19. februarja 2014, končalo pa se bo 25 dni kasneje po 2500 prevoženih kilometrih v Mathvenu, na soboto 15. Marca.

Traktorsko pustolovščino organizira Ron Bywaters, ki je že prej obiskal Novo Zelandijo in je bil zelo navdušen: "Odločili smo se, da bo to idealno mesto, kjer bomo imeli traktorsko pustolovščino. Kulise so spektakularne, ljudje prijazni in hitrost našega potovanja bo od 30 do 40 km/h in imeli bomo dovolj čas, da "vonjamo vrtnice."

"Naš klub bo na tem potovanju zbiral sredstva za fundacijo, ki pomaga otrokom obolelim za rakom. Ker so naši otroci, vnuki in pravnuki naša prihodnost se moramo osredotočiti predvsem na zagotavljanje pomoči v tej smeri. Problem raka zajema zelo raznoliko problematiko in je problem na tem območju. Otroška fundacija za raka pokriva vsa naša pričakovanja."

Večina udeležencev se je že udeležila potovanja okrog celinske Avstralije in Tasmanije. Osem od udeležencev letošnja avanture pa se je leta 2009 udeležilo trimesečnem potovanja po ZDA, od  Los Angelesa na zahodni obali do Marylanda na vzhodni obali v dolžini 4340 km. Avstralcem se bodo pridružili tudi lastniki traktorjev Chamberlain 9G iz Severnega in Južnega otoka.

9G (imenovan zaradi menjalnika z devetimi hitrostnimi) je ikona avstralskega traktorskega sveta. 9G si je naredil ime zunaj traktorskega sveta leta 1957, ko je sodeloval v mednarodnem avto rejliju po Avstraliji in si prislužil vzdevek "Tail End Charlie". Zmožen je hitrosti do 100 kilometrov na uro. Na celotnem reliju je med kontrolnimi točkami pomagal tudi tekmecem, ki so opešali. Udeleženci relija so prevozili 18.000 kilometrov dolgo pot v samo 19 dneh. 9G je enostavno spremeniti iz kmetijskega traktorja v rekreacijsko vozilo.

Udeleženci bodo prenočevali v glavnem v počitniških parkih in bodo gostje članov Child Cancer Foundation vzdolž celotne poti. Drugi vrhuneci bodo: zajtrk v McLeans Island Vintage and Machinery klubu v Christchurch, izlet v Westland Industrial Heritage Park, obiskMethven A & P Show in mogoče izlet na goro Hutt in Coronet, kjer je smučarsko središče.

Child Cancer Foundation je zelo hvaležena za njihovo podporo: "Mi nismo financirani z državnim denarjem in se zanašamo samo na podporo velikodušnih Novozelandcev in z veseljem pozdravljam to čudovito skupino," pravi aktivist fundacije Simon Lala.

Cilj fundacije je zbrati 6.000.000 $ na leto za pomoč otrokom z rakom in njihovim družinam. Fundacija nudi praktično podporo ena na ena, prilagojeno različnim potrebam vsake družine. Vir.

Potovanje boste lahko spremljali na tej povezavi , poročila iz potovanja pa bomo redno objavljali tudi na naši strani.

Celotna trasa poti.


<< Nazaj