Muzej starih traktorjev Zahodna Avstralija

V mestu Whiteman v Zahodni Avstraliji se v parku v ulici Lord nahaja velik tehnični muzej, ki vključuje tudi zbirko starih traktorjev. Na desetine relikvij iz Avstralske kmetijske preteklosti je razstavljenih v delu muzeja, ki je namenjen starim traktorjem. Zbirka vključuje skoraj štirideset traktorjev, kakor tudi stacionarne motorje, stare tovornjake, prikazani pa so tudi ročni izdelki iz preteklosti in stare fotografije.

  

V zbirki je najstarejši, še vedno vozen, traktor Fordson iz leta 1920. Med zelo redkimi primerki je tudi kultivator Bailor, narejen v Ameriki leta 1923 in edinstveni HSCS goseničar, izdelan na Švedskem in edini takšen znani primerek v Avstraliji.

   

Zahodna Avstralija je imela celo svojega proizvajalca traktorjev Chamberlain Industries. Kasneje je tovarno prevzel John Deere in jo pozneje zaprl. V zbirki je njihov prvotni prototip traktorja 40K in slavni "Trail and Charlie". To je leta 1955 v Zahodni Avstraliji izdelan Chamberlain traktor. Traktor je v voznem stanju in še vedno se ga uporablja ob posebnih dogodkih.

  
Trail and Charlie 

Parada obnovljeni starinskih traktorjev iz muzeja starih traktorjev je vsako drugo nedeljo v mesecu. To je fantastično možnost, da vidite te čudovite relikvije v akciji. Vir: www.whitwmanpark.com.au
Več na http://www.tractormuseumofwa.asn.au/

Whiteman park
Lot 99 Lord Street

Whiteman, Western Australia 6068