Srečanje ob kavi - E. Leclerc 26.6.2024

Društvo kmetijske tehnike Slovenije vabi na SKOK – starodobniški klepet - srečanje ob kavi, ki bo v soboto 22. junija 2024 pred E.Leclercom na Rudniku v Ljubljani.

Na srečanju na prostoru pred E. Leclercom, Jurčkova cesta 225, Ljubljana, se bomo dobili ljubitelji starodobnih kmetijskih traktorjev in manjših strojev ter drugih delovnih in motornih vozil. S predstavitvijo starodobnih vozil bomo omogočili tudi mestnemu prebivalstvu da dobi boljši vpogled v izredno bogato zgodovino traktorjev in priključnih strojev ter različnih delovnih vozil, ki so omogočila nadomestiti ročno delo pri težavnih opravilih v domačem kmetijstvu.

Zbiranje lastnikov starodobnih vozil bo potekalo od 8:00. do 9:00. ure. Predlagamo da se na srečanju predstavijo zgledno obnovljeni  primerki starodobnih traktorjev, kmetijskih delovnih strojev in drugih delovnih vozil (lahko so tudi vsa omenjena vozila v svojem izvirnem stanju če so lepo očiščena in vzdrževana). Lastnike prosimo da poskrbijo, da ne bi prišlo do izpuščanja motornega ali drugega strojnega olja iz traktorjev, strojev in drugih vozil (s sabo naj imajo karton, nizke plastične ali kovinske posode, ki se uporabijo v primeru da bi prišlo do puščanja olja iz vozila,  da se zaščiti podlaga pod vozilom). Podjetju E. Leclerc, ki nam je prijazno odstopilo prostore za starodobniški dogodek moramo ohraniti prireditveni prostor čist.   Dodatne informacije glede starodobniškega klepeta ob kavi – srečanja, dobite na jo.dular@gmail.com, 031 619 970, mag. Jože Dular ali viktor.jejcic@kis.si, 041 220 656, dr. Jejčič Viktor.

Prosimo za predhodno prijavo najbolj obnovljenih primerkov traktorjev in delovnih vozil ali primerkov omenjenih vozil v izvirnem stanju!