Srečanje starodobnih traktorjev v Jablah pri Mengšu 2014 že 17. po vrsti.

Tudi letos je Društvo kmetijske tehnike Slovenije v soboto 14. junija pripravilo srečanje ljubiteljev stare kmetijske mehanizacije s poudarkom na starih traktorjih. Udeležba je bila na nivoju prejšnjih let, največja zanimivost pa je bil obnovljeni lokomobil.

    

Srečanja se je udeležilo tudi društvo Stari traktor Moste, ki je na srečanju predstavilo poleg nekaj železnega repertoarja tudi dve novosti in sicer traktor IMT letnik 1976, novega člana društva Mirka Ribnikarja in gorski trasporter Rapid, švicarske prizvodnje, ki ga je nedolgo nazaj iz Švice pripeljal Marjan Ravnikar in je zelo redek primerek v Sloveniji.

   

Tudi letos je Vinko Koželj razstavil svojega Landnija L 30/40 s katerim vedno, kjerkoli se pojavi, vzbudi veliko pozornosti - in tako je bilo tudi na letošnjem srečanju v Jablah. Doživel je tudi manjši incident. Pritekel je mlajši gospod in hotel utišati traktor tako, da je ves v razburjenju in v jezi polil izpušni lonec traktorja s pivom. Ker ga prvič ni utišal je svoje podlo dejanje ponovil še enkrat. Ni mu uspelo!

   

 Fotografije si lahko ogledate v fotogaleriji prireditev v Jablah. Povezava tukaj. jž